Så talade Team CCCP 2: En bok för alla och ingen

Så talade Team CCCP 2: En bok för alla och ingen

Nästa: Azerbajdzjan

AllmäntPosted by Tomasz Solak 30 Jul, 2011 10:39

Efter många om och men har tiden för den hett efterlängtade Kaukasusresan slutligen kommit. Väskorna är packade, förväntningarna är på topp och i vanlig ordning är de enda tankar som cirkulerar i huvudet ifrågasättanden av hela projektet. Enligt devisen "må det bära eller brista" går vi dock all-in och hoppas att det inte brister.

Första anhalt på trippen blir alltså den azerbajdzjanska huvudstaden Baku, som festligt nog välkomnar oss genom att inleda ramadan samma dag. Enligt hörsägen skall dock lokalbefolkningen vara musulmaner av mindre ortodox karaktär och ramadan innebär inte större förändringar än att de gör en högst temporär nedskärning av den i övrigt mer än moderata konsumtionen av öl och sprit (över 70 år av rysk ockupation satte sina spår).

I Baku är det tänkt att vi skall inspektera hur alla oljemiljarder och den nyvunna köpkraften inte har lett till ökad levnadsstandard för gemene man, men väl till spektakulära skrytbyggen utan motstycke nordväst om Kuwait. Dessutom skall vi käka döner, undvika mattförsäljare och ta del av personkulten kring Heydar Aliyev, som till synes har uppnått otaliga stordåd för nationens räkning. Rimligtvis är det blott en tidsfråga innan han post mortem löser cancergåtan samt blir den förste statschefen på månen. Detta är vi naturligtvis mycket imponerade av.

I övrigt kommer resan i stora drag följa följande rutt:

Baku (Azerbajdzjan) – Tbilisi (Georgien) – Mestia (Georgien) – Batumi (Georgien) – Tbilisi (Georgien) – Jerevan (Armenien) – Dilijan (Armenien) – Sevan (Armenien) – Jerevan (Armenien) – hem

Därtill blir det självfallet både en och annan avstickare till suspekta bonnhålor, avlägsna helgedomar och tvivelaktiga massmördarmuseum. Mycket spännande.

Mer än så har vi inte att förtälja för stunden, men bida er tid så publicerar vi nästa kapitel ur vår episka skildring av Kaukasus i form av spännande skrönor från elddyrkarnas rike så snart vi ges möjighet.

På återhörande!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.